toggle

Stránky archivovány

 

Návštěvnost


Dnes:24
Včera421
Tento měsíc:8326
Celkem:692495

Anketa

V jakých legiích bojoval Váš předek?
 

Překlad

Czech Belarusian Bulgarian Chinese (Traditional) Croatian Danish Dutch English Estonian Finnish French German Greek Hungarian Italian Japanese Latvian Lithuanian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swedish Ukrainian
Pietní akt u příležitosti výročí vzniku ČSR - Slaný - 27.10.2010 Tisk Email
Stejně jako předešlé dva roky jsme měli tu čest zúčastnit se pietních aktů v královském městě Slaný. Tentokrát ve složení nezvyklém. V uniformě dobrovolníka roty "Nazdar" přijel Zdeněk Špitálník z KVH "Rota NAZDAR", italské legie reprezentoval Jaroslav Karas z KVH 33. čs. střel. pluk "Doss Alto" a v uniformě ruského legionáře Jiří Charfreitag z Klubu přátel pplk. Karla Vašátky.
První pietní akt se konal na hřbitově padlých z první světové války, kde byl položen příslušníky AČR věnec. Průvod dále pokračoval k legionářskému pohřebišti, kde byl také položen věnec a pan starosta RNDr. Ivo Rubík pronesl několik slov z historie vzniku ČSR. Poté se již průvod vydal na náměstí, kde byly položeny květinové dary k soše T. G. Masaryka, zazněla státní hymna a slavnostní průvod byl pozván na drobné občerstvení do místního Vlastivědného muzea. Tímto bych chtěl poděkovat za pozvání na tuto příjemnou vzpomínku a budeme se těšit na příští setkání ve Slaném.
Autor: Jiří Charfreitag

Fotogalerie